Кошик
81 відгук
Додати відгук
Кошик
Готові вироби зі сталі від виробників України
+380 (95) 366-85-04
+380 (97) 953-67-09

Як користуватися автоклавом

Як користуватися автоклавом

Придбання побутового автоклаву стане виправданим вкладенням коштів для тих, хто воліє самостійно консервувати продукти. У порівнянні зі стандартним способом приготування закруток, використання цього корисного апарату дозволить в рази швидше і безпечніше законсервувати овочі, рибу, м'ясні консерви, зберігши в них максимум вітамінів та поживних речовин.

Сфера використання побутового автоклаву

Таке функціональне пристрій представляється необхідним і для забезпечення надійної стерилізації банок, адже автоклав побутової, використання якого не відрізняється великою складністю, нагріває воду до температури вище 100 ° с, отже, всі бактерії та інші шкідливі мікроорганізми миттєво гинуть.

Консервація продуктів з допомогою автоклава

1. Загорніть банки, згідно бажаної рецептурою, знайти яке ви можете в кулінарних книгах чи інтернеті.

2. Рядами виставте їх на ґрати, що знаходиться внизу підстави апарату.

3. Налийте в автоклав таку кількість води, щоб воно покривало верхні банки на 3-4 см і щоб ще 5-6 см зверху залишилося для повітря. Щільно закрийте кришку пристрою.

4. За допомогою насоса закачайте повітря через ніпель (металеву сполучну трубку з різьбленням на кінцях). Слідкуйте за показниками тиску: на початковому етапі (до нагріву води) воно повинне дорівнювати 0,1 МПа. Перевірте також щільність прилягання ніпеля, потім закрийте за допомогою ковпачка.

5. Поставте побутової автоклав для консервування на увімкнену газову плиту. Скоро ви помітите, що тиск зростає – воно повинно досягти позначки в 0,4 МПа. Нагрів води при цьому складе приблизно 120оС. Втім, задані температурні показники для різної консервації не будуть однаковими (подивіться в інструкції таблицю залежності температурних значень від тиску).

6. Зверніть увагу на тривалість приготування продуктів – якщо для м'яса вона становить близько 60 хвилин, то овочі будуть готові за 20-25 хвилин. Коли зазначений час пройде, поступово знижуйте тиск, плавно прикручуючи вентиль плити до повного його виключення.

7. Дайте апарату охолонути, потім за допомогою ніпеля повільно скиньте тиск в автоклаві.

8. Консервація готова – можете дістати її з пристрою.

Важливо! Під час використання уважно контролюйте всі показники працюючого побутового автоклаву. Не можна допустити різких перепадів температури і тиску, так як вони можуть спровокувати порушення герметичності банок.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner